Terms of use.
Copyright Spitalul Breaza

Datorita asezarii orasului, clima este temperat continentala . Cea mai rece luna este ianuarie, cu o medie de  -1,9° C iar luna cea mai calda este iulie, cu o medie de 19,6° C.  Temperatura medie anuala este de 9.3° C , lucru ce poate fi considerat ca o evidentiere a caracterului temperat - continental al climei .


Umiditatea relativa a aerului este mai mica vara  ( 62 - 72 % ) si maxima iarna  ( 76 - 80 % ) .  Evolutia aproximativ uniforma a umiditatii aerului se datoreaza pozitiei apropiate de zonele inalte din jur si a vegetatiei bogate .

Numarul mediu de zile cu cer senin este cuprins intre 8,1 zile in februarie si 15,6 zile in august, in-registrand un total anual mediu de 129,3 zile .

Acest numar mare de zile senine, datorat circulatiei generale atmosferice dar si a pozitiei geografice, asigura conditii favorabile efectuarii climatoterapiei, helio si aeroterapiei si a turismului .
Precipitatiile atmosferice prezinta un grad de variabilitate

si sunt suficiente in tot cursul anului. La Breaza, datorita orientarii Vaii Prahovei si a dispunerii dealurilor  si a  principalilor  ver -santi muntosi din apropiere , circulatia predominanta a aerului se face pe directia N - S